INTERRAIL - AINUTLAATUINEN REISSUMUOTO

Reilaus avaa ovet maailmalle. Junat leikkaavat läpi avaran erämaan ja kauniiden maisemien, ja vievät sinut syvälle Euroopan sydämeen. Reilauksen paras puoli on siinä, että sinä olet reissusi kapteeni – sinä päätät missä ja milloin haluat pysähtyä. Tee myös spontaaneita pysähdyksiä ja nuuhki ympäriinsä. Yhdistä luonto ja kulttuuri, urbaanimaisemat ja syrjäseudut, rauhallinen elämänmeno ja vauhdikkaat aktiviteetit.

Junalla matkustaminen on hidasta matkantekoa. On toki olemassa luotijunia, mutta lentoihin verrattuna rautateitä pitkin matkustaminen on edelleen hidasta. Tässä piilee myös osa reilauksen viehätysvoimaa – sinulla on aikaa irrottautua arjen hälinästä ja asettua aivan toisenlaiseen rytmiin. Vaihda siis suosiolla pienemmälle vaihteelle.

Matkusta paikalliseen tyyliin. Tapaa ihmisiä - sekä junavaunussa että junan ulkopuolella. Mitä avoimempi olet, sitä lämpimämmin sinut yleensä otetaan vastaan. Istahda rohkeasti paikallisen viereen ja aloita jutustelu, vaikka yhteistä kieltä ei juuri olisikaan. Tiedämme kokemuksesta, että se, mikä jää parhaiten mieleen matkoiltamme – reissasimme sitten Kaukoidässä tai Euroopassa – on kaikki ne ihmiset, joita kohtaamme.

Anna junamatkan avartaa. Suhtaudu reilaukseen eräänlaisena tutkimusmatkana, johon sisältyvät erilaiset äänet, tuoksut ja värinät. Sinulla on aikaa nauttia ohikiitävistä maisemista, väreistä, valosta ja elämästä. Sinulla on aikaa tavata muita matkustajia, jakaa tarinoita, keskustella, saada ystäviä. Kävele ympäriinsä ja tutustu junan muihin osiin. Hyppää hetkeksi ulos junan pysähtyessä. Luo itsellesi soittolista, joka vastaa junan rytmiä.

Junalla matkustaminen on ilmastoystävällistä. Tai ainakin suhteellisen ympäristöystävällinen matkustustapa, joka jättää hiilijalanjälkesi melko pieneksi. Junien lisäksi voit käyttää muita kulkuneuvoja tutustuaksesi vierailemiisi kohteisiin: vuokraa esimerkiksi pyörä, niin pääset lähelle paikallisia ja voit pysähtyä missä haluat.

Valmiina matkaan? Osta oma Interrail-passisi täältä.

Kysyttävää sopivan Interrail-passin valinnasta? Ota meihin yhteyttä.