MAJOITUSINSPIRAATIOTA - MISSÄ YÖPYÄ REILIN AIKANA?

Tee vierailustasi ikimuistoinen elämys.

Et todennäköisesti tule löytämään uniikkia yöpymispaikkaa aivan jokaisesta vierailemastasi kohteesta, se on selvää. Mutta kun siihen on mahdollisuus, tartu tilaisuuteen. Kurkista alta kokoamamme lista ja käytä suosittelemiamme majapaikkoja inspiraation lähteenä. Jotkut listaamistamme yöpymiskohteista ovat ainutlaatuisia konseptiltaan, jotkut taas ovat täydellisiä paikkoja muiden reissaajien tapaamiselle. Useimmat ovat hostelleita, joissa yöpyminen ei syö liikaa matkabudjettiasi.

Kolarbyn, Tukholma, Ruotsi

Parin tunnin ajomatkan päästä Tukholmasta, keskellä erämaata, voit yöpyä yhdessä alkeellisimmista lomakylistä. Pesun tarpeessa? Pulahda järveen, sillä täällä ei ole suihkuja. Lounasaika? Valmistat ruokasi käyttämällä alkukantaisia keittiövälineitä. Todellinen ecolodge!

7 Fells Hostel, Äkäslompolo, Suomi

Suomen pohjoisin hostelli, jossa voit mahdollisuuksien mukaan bongailla revontulia. Hostelli on sisustettu perinteiseen suomalaiseen tapaan - lämpimän kotoisasti puisilla huonekaluilla.

Marken Guesthouse, Bergen, Norja

Tämä viihtyisä hostelli sijaitsee aivan Bergenin keskustassa. Henkilökunta on erittäin ystävällistä ja aina valmiina auttamaan, kaipasit sitten vinkkejä huikean seikkailun suunnittelulle tai vain suosituksia paikallisia nähtävyyksiä varten.

The Circus Hostel, Berliini, Saksa

Majoitu keskeisellä sijainnilla hostellissa, jossa vallitsee juuri oikeanlainen tunnelma. The Circus Hostel on ympäristöystävällinen hostelli, joka käyttää 100% uusiutuvaa energiaa. Täällä tunnet olosi aina tervetulleeksi ja paikan päällä on myös aina meneillään jotain: olut-iltoja, musiikkia ja tietovisoja. 

Lucky Lake Hostel, Amsterdam, Alankomaat

Lucky Lake Hostel sijaitsee jonkin verran Amsterdamin keskustan ulkopuolella, mutta paikan päälle pääsee kätevästi ilmaisella bussikyydityksellä. Hostellissa vallitsee ihastuttava tunnelma ja täältä on myös helppo lähteä tutustumaan lähiympäristöön. Hostellin huoneet on rakennettu asuntovaunuihin, joten tämän ainutlaatuisempaa majapaikkaa saat tosiaankin hakea. 

The Bunk Taksim Hostel, Istanbul, Turkki

Vielä alle kymmenen vuotta sitten tämä paikka oli raunioina, mutta vuonna 2014 paikalliset sijoittajat tarttuivat tilaisuuteen ja kunnostivat rakennuksesta design-hotellin. Nykyään alue kukoistaa ja hostellin kattoterassilta avautuvat upeat näkymät Istanbuliin.

Mosaic House, Praha, Tšekki

Mosaic House ei ole vain viihtyisä hostelli, vaan se on myös erittäin ympäristöystävällinen ja tuottaa 0% päästöjä, käyttäen aurinkokennoja energianlähteenään. Lisäksi tässä hostellissa yhdistyvät sekä yksilöllisyys että sosiaalisuus.

The Swanky Mint Hostel, Zagreb, Kroatia

Reissatessasi Kroatiassa sinun kannattaa ehdottomasti yöpyä Swanky Mint Hostellissa. Kyseessä on Kroatian palkituin hostelli, joka on täydellinen yöpymiskohde designista innostuneille (ja toki kaikille muillekin). Rakennus toimi nimittäin kuivapesulana ja tekstiiliväritehtaana 1800-luvulla, eli luvassa on upean teollista arkkitehtuuria.

The Fair and Square Hostel, Belgrad, Serbia

Tämä hostelli on yksi Belgradin suosituimmista majapaikoista. Hostelliin kuuluvassa puutarhassa vallitsee rennon viihtyisä tunnelma ja se on täydellinen paikka kesäisten grilli-iltojen vietolle. 

Lavender Circus, Budapest, Unkari

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja Lavender Circuksen kohdalla tämä sanonta pitää tosiaankin paikkansa. Huoneet on sisutettu yksilöllisesti ja hostellin tunnelma on fantastinen. Kyseessä on myös yksi Budapestin viihtyisimmistä naapurustoista.

Hostel Old Plovdiv, Plovdiv, Bulgaria

Tämä boutique bed & breakfast -tyyppinen hostelli on rakennettu kauniiseen vanhaan rakennukseen. Keskeinen sijainti tarkoittaa, että majoitut kävelyetäisyydellä tärkeimmiltä nähtävyyksiltä ja pääset kokemaan Plovdivin vanhan kaupungin lähietäisyydeltä.

Celica Art Hostel, Ljubljana, Slovenia

Tervetuloa entiseen vankilaan, joka voi toimia majapaikkanasi Ljubljanassa. Kesti yli vuosikymmenen, ennen kuin joukko sinnikkäitä taiteilijoita vakuutti viranomaiset tämän rakennuksen käyttöönotosta. Hostelli on erittäin mielenkiintoinen yöpymiskohde, sillä yli 80 eri taiteilijaa ympäri maailman ovat olleet mukana vankilan muuntamisessa nykyiseksi Celica Art -hostelliksi.

The Nomad, Sevilla, Espanja

The Nomad on ympäristöystävällinen hostelli Sevillassa. Täällä ei ole televisioita, mutta paljon tilaa rentoutumiselle ja hengailulle muiden reissaajien kanssa. Hyödynnä hostellin kattoterassia ja muista myös ottaa selvää täällä meneillään olevista tapahtumista. 

Surfing Etxea, San Sebastian, Espanja

Hostelli, joka sijaitsee keskeisellä paikalla aivan rannan tuntumassa. Jos olet saapunut San Sebastianiin patikoinnin, aaltojen tai ihan vain rentoutumisen perässä, tämä on sinulle oikea paikka. Tunnelma on ystävällinen ja ympäristö rento.

Slow City Hostel, Pontevedra, Espanja 

Vain 100 metrin päässä Portugaliin suuntautuvalta Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitiltä, sijaitsee 100-vuotias perheomisteinen hostelli, joka on kunnostettu jäljittelemään sen alkuperäistä 1900-luvun arkkitehtuuria.

Secret Garden Lisbon, Lissabon, Portugali

Tämä hostelli sijaitsee trendikkäällä alueella Lissabonissa. Hostellin tyyli on moderni, mutta joukossa on ripaus portugalilaisen designin vivahteita. Nauti auringosta terassilla, tapaa muita matkailijoita ja haasta heidät biljardiotteluun.

Selina Porto, Porto, Portugali

Selina Porton hostelli sijaitsee kävelyetäisyydellä ravintoloista, baareista ja kaupungin keskustasta. Kävellessäsi sisään, sinua tervehtii food truck tarjoillen lounasta. Jos taas saavut paikalle illalla, kohtaat todennäköisesti DJ:n soittamassa loistavaa musiikkia. Tervetuloa majapaikkaan, jossa vallitsee todellinen reppureissaustunnelma.