MIKSI LÄHTEÄ REILAAMAAN?

Interrail on tehnyt paluun. Ympäristötietoisuus ja toisaalta ihan vain puhdas uteliaisuus ovat vakuuttaneet meidät siitä, että reilaus on täydellinen tapa kiertää Eurooppaa. Tämä meille suhteellisen tuttu maanosa kätkee sisälleen valtavan määrän paikkoja, joista et ole todennäköisesti ikinä kuullutkaan, mutta jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Näitä paikkoja on esimerkiksi Balkanilla, Itä-Euroopassa, Pohjois-Espanjassa, Skandinaviassa… ja niin edelleen.

Hyppää mukaan seikkailuun ja lähde kurkistamaan kulissien taakse; harkitse suosituimpien turistikohteiden skippaamista ja lähde sen sijaan tutustumaan paikallisten elämänmenoon autenttisella tavalla suurten kaupunkien ulkopuolelle. Juuri tällä periaatteella olemme koonneet reittiehdotuksia, jotka kiertävät Euroopan vähemmän tunnetuissa osissa. Hyödynnä näitä ideoita ja anna oman mielikuvituksesi johdatella sinua - ja luo sitten oma matkareittisi.

Osta oma Interrail-passisi täältä.

Muutama vuosikymmen sitten, kultaisella 80-luvulla, KILROY ja Interrail liitettiin vahvasti toisiinsa. Tämä parivaljakko toimi synonyyminä vapaudelle ja avoimin mielin matkustamiselle - niin reitin, matkustustavan kuin kokemustenkin suhteen. Tällöin sadattuhannet nuoret reissaajat matkustivat eri Euroopan nurkkiin ja pääsivät kokemaan jotain uutta ja odottamatonta. Jakamaan kokemuksia muiden samanhenkisten reissaajien kanssa. Tutustumaan paikallisiin. Rakastumaan. Interrail oli monelle merkittävä ja mieleenpainuva ajanjakso heidän elämässään.

Tämä kaikki tapahtui ennen kuin lentomatkustaminen teki maailmasta vieläkin pienemmän ja otti paikkansa ensisijaisena matkustustapana. Junalla ei valitettavasti pääse maapallon jokaiseen kolkkaan, vaan joihinkin kohteisiin on yksinkertaisesti pakko matkustaa lentäen. Onneksi Eurooppa ja junalla reissaaminen sopivat kuitenkin täydellisesti yhteen. Reilauksen voisi melkeinpä sanoa olevan osa DNA:tamme, ja se on reissumuoto, joka kattaa juuri kaiken sen, mitä me pidämme tärkeänä, kun kannustamme seikkailijoita maailmalle.

MIKÄ ON INTERRAIL?

Interrail on junapassi, joka tarjoaa joustavan tavan kiertää Eurooppaa junalla. Junayhteyksiä on yhteensä yli 40 000 kohteeseen ja läpi 31 maan, joten mahdollisuudet oman seikkailusi luomiselle ovat käytännössä loputtomat. Interrail Global -passi on voimassa useimmilla Euroopan junareiteillä - joistain junamatkoista saattaa joutua maksamaan pienen lisämaksun, jos kyseessä on esimerkiksi erikoisjuna tai jos käyttämäsi junayhtiö vaatii istumapaikkavarauksen. 

MUUTAMA SANA TURISMISTA

Turismi kasvaa vuosi vuodelta ja turisteilla on myös usein tapana suunnata niihin tunnetuimpiin matkakohteisiin ja isoihin kaupunkeihin, mikä puolestaan tuo mukanaan liikaturismia ja pullonkauloja. Barcelona ja Venetsia ovat esimerkkejä paikoista, joilla on vaikeuksia tasapainon löytämisessä: kuinka säilyä vetovoimaisena matkakohteena, mutta myös viihtyisänä asuinkaupunkina paikallisille?

Turismilla voi toki olla myönteinen vaikutus alueen talouteen ja elintasoon, mutta paikallisilla asukkailla on usein myös hyvä syy massaturismin ja sen vaikutusten kyseenalaistamiseen. Matkustaessamme, kaikki se mitä koemme ja ne paikalliset joita tapaamme, vaikuttavat suuresti siihen, miten jälkeenpäin arvioimme matkaamme. Jos paikalliset asukkaat eivät viihdy asumassaan yhteisössä, kyseessä on todennäköisesti paikka, jossa matkaajatkaan eivät viihdy. Tasapainon säilyttäminen on siis kaiken A ja O.

Haavoittuvien paikkojen tasapainon palauttamiseksi tarvitaan paljon työtä ja jotkut kaupungit ovat jo aloittaneet taistelun sen puolesta. Me, KILROY, matkatoimistona, ja sinä, matkailijana, olemme molemmat osa ratkaisua tämän tasapainon luomisessa. 

Tarvitsetko apua oikean Interrail-passin valinnassa? Ota meihin yhteyttä.

Valmiina matkaan? Osta oma Interrail-passisi täältä.