SCANDI LOVE

Urbaanista elämänsykkeestä luonnon rauhaan. Kaupunkimaisemista tiheisiin metsiin, syville vuonoille, kivikkoisille saarille, kansallispuistoihin ja pieniin kalastajakyliin. Junamatka Skandinavian halki on kontrastien värittämä.

Kajakin kyydissä urbaanimaisemien läpi teollisuusalueelle, jossa katukeittiöt ovat vallaneet kujat veden äärellä. Moderneja valokuvia tyylikkäissä studioissa, valassafari syvän sinisellä Jäämerellä, loputonta päivänvaloa ja sen tuomia mahdollisuuksia, samoilua keskellä erämaata. Maistele pohjoismaisen keittiön antimia ja kebabrullia kadunkulmassa. Poikkea trendikkäisiin putiikkeihin Kööpenhaminassa ja Tukholmassa, ja tutustu mielenkiintoisiin alueisiin kaupunkien keskustojen ulkopuolella.

Matka naapurimaidemme läpi haastaa aistisi kiehtovilla kontrasteilla, joissa kohtaavat kaupunki ja luonto. Tee tuttavuutta paikallisten kanssa ja lumoudu syrjäisistä paikoista, joihin et koskaan muuten päätyisi. 

MATKAREITTI:

Interrail-reitti Skandinaviassa

Kööpenhamina – Malmö – Tukholma – Luulaja  –  (rajanylitys Norjaan)  – Narvik  –  lautalla Lofoottien läpi Narvikista Bodøon – Bodø – Trondheim – (bussilla) – Bergen – Hardangervidda – Oslo – paluu Göteborgin kautta Kööpenhaminaan

 Kesto: 3 viikkoa

 Vierailtavia maita: 3 

 Suositeltava Interrail-passi: 10 matkustuspäivää 2 kuukaudessa

KOKEMUKSIA MATKAN VARRELLA:

Tukholma – Yöttömiä öitä ja pohjoismaista tunnelmaa

Tukholmassa keskikesän valo on lumoavaa. Vuokraa pyörä ja lähde tutustumaan tällä tavoin kaupungin tarjontaan. Useimpiin paikkoihin on mahdollista päästä polkupyörällä, ja se onkin ehdottomasti paras tapa matkustaa ympäri kaupunkia (paitsi jos yllättävä sadekuuro osuu kohdallesi). 

Yksi Euroopan mielenkiintoisimmista valokuvamuseoista, Fotografiska, on pakko nähdä. Upeiden näyttelyiden lisäksi sinun kannattaa vierailla ylimmän kerroksen ravintolassa, jossa vallitsee ihastuttava tunnelma. Museolta voit jatkaa matkaasi Söderin kaupunginosaan, jossa kohtaavat erilaiset design-putiikit, kahvilat ja ravintolat. Illanviettoa varten suosittelemme Mosebackea: rentoudu drinkki kädessäsi terassilla, josta avautuvat kauniit näkymät Tukholman ylle. 

Tukholma sijaitsee useiden satojen saarten muodostaman saariryhmän keskellä, joten päiväretki läheisille saarille on jotain, mikä kannattaa myös kokea. Ja kun olet saanut tarpeeksi kaupunkielämästä, lähde pohjoiseen. Vain vähän Tukholman ulkopuolelta avautuu aivan toisenlainen maailma. 

Pyörä on paras kulkuväline Tukholmassa

Luulajasta Narvikiin – Itämereltä Atlantille

Malmirata (Malmbanan) on nimi 500 kilometrin pituiselle junaradalle Luulajasta Itämeren rannalta Narvikiin Norjassa, joka sijaitsee Atlantin valtameren tuntumassa. Reitin nimi tulee kaivosteollisuudesta, joka on käyttänyt rataa malmin kuljetukseen. Tämä Malmirata vie sinut läpi tiheiden koivumetsien, tundran ja avaran maiseman, jossa vuoret kohoavat horisontissa. Nämä Ruotsin ja Norjan pohjoiset osat ovat saamelaisten kotiseutua. Vaikka saamelaiset omistavat edelleen suuria porolaumoja, on heidän elämäntapansa uhanalaisena. 

Mitä pidemmälle länteen kuljet, sitä pienemmäksi muuttuvat matkan varrelle osuvat kylät. Ennen kuin ylität rajan Norjaan, näet Kebnekaisen, Ruotsin korkeimman vuoren, joka kohoaa tundran yläpuolella.

Junamatka Luulajasta Narvikiin tapahtuu kauniissa maisemissa

Narvik & Lofootit – Norjanmeri

Vuorenrinteitä, jotka kohoavat jyrkkinä syvistä ja tummista vuonoista. Keskiyön aurinko, joka nielaisee pimeyden ja saa sinut jatkamaan seikkailujasi pitkälle yöhön. Narvik on portti luontoon, norjalaisen erämaan ytimeen.

Narvikista voit matkustaa veneellä kuuluisille Lofooteille, jossa Atlantin virtaukset kohtaavat jylhät vuonot ja pienet kalastajakylät. Täällä ilmasto on lämpimämpi kuin muualla pohjoisessa, ja jopa rannalla rentoutuminen voi olla vaihtoehto, kun sää ei ole liian tuulinen.

Lofootteja pidetään yhtenä maailman parhaista paikoista melomiselle. Muitakin aktiviteettivaihtoehtoja toki on tarjolla: valassafareita Langøyalta, sukellusta Kabelvågissa, meritaimenien pyyntiä Fiskefjorden-vuonolla. Tutustu alueeseen veneellä, pyörällä ja bussilla, ja kun olet valmis siirtymään eteenpäin, hyppää lautalle ja matkusta Svolværista Bodøon, josta voit jatkaa junalla Trondheimiin.

Upeat Lofootit

Hardangervidda – Keskellä erämaata

Bergenin rata, joka kulkee Bergenistä Norjan pääkaupunki Osloon, on suosittu norjalaisten keskuudessa. Junamatka tunnetaan upeista luonnonkauniista maisemista ja alueista, joista mainitsemisen arvoinen on etenkin Hardangervidda. Jos olet luonnon ystävä, sinun on ehdottomasti pysähdyttävä täällä. Hardangervidda on Pohjois-Euroopan suurin vuorijono, jonka halki leikkaavat suuret joet ja jonka valtaisan koon ansiosta tunnet olevasi keskellä loputonta erämaata.  

Alueen retkeilyreitit on merkitty huolellisesti, mutta sää muuttuu usein ja yllättäen, joten pidä huolta, että vaellusvarusteesi ovat asianmukaiset. Majoitusvaihtoehtoja on pari erilaista: voit yöpyä telttaillen tai nukkua isännöidyssä mökissä - jotka toki saattavat olla suhteellisen hintavia.

Jos olet onnekas, saatat nähdä porolauman. Pysähdy täällä yhdestä päivästä viikkoon, riippuen siitä, kuinka palava on halusi päästä luonnon rauhaan.

Hardangerviddan avaraa maisemaa

Oslo – SKAMin pääkaupunki

Oslo on pienempi kuin useimmat pääkaupungit, mutta myös kodikkaampi. Jos haluat kokea Oslon nuorekasta tunnelmaa, suuntaa Grünalykkan alueelle, jossa on pieniä kahviloita ja uniikkeja vaatekauppoja. Oslossa kuvattiin myös huippusuosittu draamasarja SKAM, eli jos olet sarjan fani, muista käydä tsekkaamassa kaikki tärkeimmät kuvauspaikat. 

Oslosta voit jatkaa junalla etelään Göteborgiin ja Kööpenhaminaan. Tai hankkia lipun lautalle, joka kulkee Oslosta suoraan Kööpenhaminaan.

Huom.

Tämä reitti vie sinut Ruotsista Norjaan ja aina kuvankauniiseen Narvikiin asti. Narvikista ei ole junayhteyttä Bodøon, joten sinun on kuljettava tämä välimatka joko bussikyydityksellä tai Lofoottien läpi veneellä. 

Oslon oopperatalo auringonlaskun värittämänä

Valmiina matkaan? Osta oma Interrail-passisi täältä.

Kysyttävää sopivan Interrail-passin valinnasta? Ota meihin yhteyttä.