SOUTHWESTERN PILGRIMAGE

Lähde reilaamaan pitkin Euroopan pyhiinvaellusreittejä. Molekyyligastronomiaa ja eloisia baareja, joissa tarjoillaan pintxoja. Rauhallista kävelyä - tai pyhiinvaellusta niin halutessasi - kukoistavien niittyjen läpi. Tällä reissulla on kyse oman tahtisi löytämisestä.

Juna kiemurtelee Baskimaan rannikkomaiseman läpi. Olet syönyt herkullisia mereneläviä San Sebastiánissa. Olet ylittänyt vuoret ja nähnyt upeita taideteoksia Bilbaon Guggenheim-museossa. Olet rentoutunut Santanderin rantabaarissa ja ehkä saanut hieman aurinkoa ihollesi. Mutta olet yhä valmis näkemään ja kokemaan lisää.

Seuraavaksi on aika pyhiinvaellukselle. Lähde kulkemaan polkuja, joita lukuisat pyhiinvaeltajat ovat kuluineilla saappaillaan ja turvonneilla jaloillaan tallanneet. Pyhiinvaeltajat, jotka ylpeinä kokoontuvat Santiago de Compostelan katedraaliin ja jotka myöhemmin jakavat uskomattomia tarinoitaan kaupungin ravintolassa, kesäillan vaihtuessa vähitellen yöhön. 

Santiago de Compostelasta juna kulkee edelleen rannikkoa pitkin Portugalin rajalle. Jos sinulla on aikaa, jatka matkaasi Portoon ja Lissaboniin. Jos ei, anna junan kuljettaa sinut Madridiin ja käännä katse kotia kohti.

MATKAREITTI:

Interrail-reitti Espanjassa

San Sebastian – Bilbao – Sarria – Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitti – Santiago de Compostella – Vigo – Madrid (tai jatka matkaasi Portoon ja Lissaboniin)

 Kesto: 3-4 viikkoa (5 viikkoa, jos haluat yhdistää reissuun vierailun Portugalissa)

 Vierailtavia maita: 1-3 

 Suositeltava Interrail-passi: 15 matkustuspäivää 2 kuukaudessa

KOKEMUKSIA MATKAN VARRELLA:

San Sebastián – Ruokakulttuuria ja elinvoimaista yöelämää

Raakaruokaa, ostereita, lihaa ja molekyylejä - San Sebastián on ruokakulttuurin sykkivä keskus, jossa innovaatio kohtaa ruoanlaiton. Tarjolla on molekyyligastronomiaa rohkeille ja uteliaille reissaajille, jotka ovat valmiita venyttämään kukkaroaan kokeakseen jännittäviä ruokailuelämyksiä. 

Kyllä, San Sebastian tunnetaan erinomaisesta ruoastaan, mutta kyseessä on myös eloisan yöelämän keskus. Ja jos haluat rentoutua rannalla, Playa de la Concha on siihen erinomainen vaihtoehto. Jos mielesi tekee aalloille ja surffilaudalle, ota suunnaksi Playa de la Zurriola.

San Sebastianin kaunista rantamaisemaa

Bilbao – Guggenheim & Gehry

Entinen teollisuuskaupunki Bilbao tunnettiin aikoinaan huonokuntoisena ja köyhänä paikkana, joka oli rähjääntynyt baskilaisten separatistien väkivaltaisen kansannousun jälkeen. Tähän haluttiin muutos, jota ryhdyttiin tavoittelemaan arkkitehti Frank Gehryn johdolla. Hänen päämääränään oli luoda rakennus, jolla olisi sama vaikutus Bilbaolle kuin oopperatalon rakentamisella oli Sydneylle. Ja näin hän tekikin - omalla ja innovatiivisella tavallaan, paikalliset perinteet huomioon ottaen. Näin syntyi titaanilla verhoiltu Guggenheim-museo aivan Nervión-joen tuntumaan.

Guggenheim toi Bilbaon maailmankartalle. Nykyään kaupunki on taiteen, musiikin ja ruokakulttuurin keskus, jossa vierailee miljoonia ihmisiä.

Guggenheim-museo Bilbaossa

Sarria – Pyhiinvaellusreitin lähtöpiste

Hola, Bien Camino. Nuori espanjalainen pariskunta kulkee ohitsesi. Törmäätte toisiinne toistuvasti koko matkan ajan Santiagoon asti. Jaatte viinilasin tai kaksi.

Joka vuosi tuhannet pyhiinvaeltajat, uudet ja kokeneet, kulkevat Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitin eri osilla. Hyvin harvat - mutta sitäkin omistautuneemmat - kävelevät koko 750 kilometrin pituisen reitin. Lyhyt, mutta palkitseva etäisyys on 5 päivän mittainen pyhiinvaellus, joka starttaa Sarriasta ja päättyy Santiago de Compostelaan. Tämä 100 kilometrin matka onkin vähimmäisvaatimus, jonka suoritettuaan voi saada La Compostelan - simpukankuoren - joka jaetaan pyhiinvaeltajille matkan päätteeksi.

Santiago de Compostela – Pyhiinvaellusreitin päätepiste

Santiago de Compostela. Tämän paikan sykkivä sydän ei ole sen vaikuttavat rakennukset, eikä edes kaupungin majesteettinen katedraali. Vaan se on kaikkien niiden seikkailunhaluisten sielujen - sekä nuorten että vanhojen pyhiinvaeltajien - läsnäolo, joka antaa kaupungille sen erityisen tunnelman. Vaelluksensa päätteeksi ihmiset saapuvat tänne, halaten toisiaan onnenkyynelissä, ennen kuin he suuntaavat katedraaliin iltapäivän jumalanpalvelukseen. Joillekin pyhiinvaellus on vain kävelyä, mutta monille se on eräänlainen siirtymäriitti. Uusi alku.

Katedraalin sisällä tunnelma on sanoinkuvaamaton ja voimakas. Eläydy hetkeen ja nauti yhteisöllisyyden tunteesta.

Huom.

Santiago de Compostelasta voit matkustaa alas rannikkoa ja kohti Portugalin rajaa. Mikäli sinulla on ylimääräistä aikaa käytettävissäsi, jatka reiliseikkailuasi Portoon ja Lissaboniin tai jopa Taviraan saakka. Ja jos aika on kortilla, voit lähteä Madridin kautta kotimatkalle.

Santiago de Compostela on pyhiinvaellusreitin päätepiste

Valmiina matkaan? Osta oma Interrail-passisi täältä.

Kysyttävää oikean Interrail-passin valinnasta? Ota meihin yhteyttä.